ŠKARAM S KRUMPIROM

Datum objave: 26.08.2024

ŠKARAM S KRUMPIROM

 

Škaram ili kako ga još zovu, jadranska barakuda, postao je sve češći ulov. I svi koji ga prvi puta ulove, pitaju se kako ga spremiti. Uz konzultacije s razniom receptima, evo jedne varijacije koju sam isprobao i koja mi se čini jednostavnom i dobrom. Moram priznati da me ukusom mesa ribe, škaram puno pozitivno iznenadio.

Dakle, najprije sam mu odrezao glavu i tanji dio repa, a onda ga prerezao na tri dijela. Bio je blizu kilograma težine. Komade sam filetirao, pazeći da sve kosti odstranim. Nije komplicirano. Filete sam posolio popaprio, a preko njih stavio grančice peršina i timijana, list lovora i po par crtica maslinovog ulja. Pustio sam ih da se pola sata mariniraju.

U međuvremenu, ogulio krumpir i narezao ga na kockice. Skuhao u slanoj vodi. Malancane sam narezao na tanke listove, mrkvu uzdužno, isto tanko, luk na rebra, a češnjak samo zdrobljen. Sve to na dno pleha, u koji sam dolio maslinovog ulja, a preko ocijeđeni krumpir. Posolio i popaprio. Preko svega posložio riblje filete.

U zagrijanu pećnicu, na 200 stupnjeva. Dovoljno će biti 35/40 minuta, ovisno o pećnici, a zadnjih deset minuta valja pleh pokriti navlaženim papirom za pečenje. U slast!

 

Opis fotografije nije dostupan.