• Tel : 052 217 635
  • psrd.delfin.pula@pu.t-com.hr

POMORSKO ŠPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO „DELFIN“

Verudella 1, 52100 Pula


BOŽIĆNI KUP NAJVEĆE RIBOLOVNO DRUŠTVO:

Ribolovci s Delfina ulovili 44 kilograma ribe pa zafeštali 16.12.2018 19:56

Najuspješniji su bili otac i sin Viktor i Gianluigi Perusco Stinga s ulovljenih 12 kilograma ribe.

Drugo mjesto pripalo je Valteru Ivašiću i Ostoji Kecmanu koji su ulovili gotovo sedam kilograma, dok su treće mjesto osvojili Bruno Paolasini i Romano Petaros s ulovljenih skoro šest kilograma ribe.

U sportskoj lučici na Delfinu danas je održan Božićni kup, koji već tradicionalno organiziraju članovi PŠRD-a Delfin.

Druženje, roštilj, dobra kapljica i ulovljenih čak 44 kilograma ribe, bili su dovoljan razlog da se i ove godine u lučici okupe zaljubljenici u more, koji su u svojoj bazi, nakon uspješnog ribolova, na kraju i zafeštali.

No, prvo je krenulo radno. Okupljeni u parove, u natjecateljskom dijelu sudjelovalo je 18 ribolovaca koji su od 8 do 12 sati strpljivo čekali da riba zagrize.

Menule, riboni… I nisu čekali uzalud, jer ulov je bio bogat.

Najuspješniji su bili otac i sin Viktor i Gianluigi Perusco Stinga s ulovljenih 12 kilograma ribe.

Drugo mjesto pripalo je Valteru Ivašiću i Ostoji Kecmanu koji su ulovili gotovo sedam kilograma,

dok su treće mjesto osvojili Bruno Paolasini i Romano Petaros s ulovljenih skoro šest kilograma ribe.

Lovilo se svašta. Moli, menule, riboni… Ni oštra zima ribolovce nije omela da se na kraju dobro razvesele i prisjete raznih dogodovština s mora.

Član PŠRD-a Delfin i organizator ove ribarske fešte Budimir Žižović Žižo rekao nam je da je ovo prilika da se svi zajedno nađu u lučici i razvesele pred nadolazeće blagdane. - Ovo druženje je s godinama preraslo u tradiciju i drago nam je da su u ribolovu sudjelovali i ljudi koji nisu naši članovi, ali imaju barke kod nas na vezu. Božićni kup je prilika da na neki način simbolično ispratimo staru i dočekamo Novu godinu. U boljim danima smo imali i bolje klupske i pojedinačne rezultate, pa je i to trebalo obilježiti. Dok smo bili u stečaju, bili smo vrlo skromni u natjecanjima, no želja nam je to sada promijeniti. Drago nam je što za Delfin dolaze bolji dani, pa je to još veći razlog da se proveselimo i na našem Božićnom kupu, rekao je Žižović. Obnoviti tradiciju Lovilo se u akvatoriju između Stoje i Fratarskog otoka, a svi članovi s ponosom ističu da su najstarije društvo u Istri, dok je u Hrvatskoj od njih starije jedino ribolovno društvo u Splitu. Osnovani su davne 1951. godine, a želja im je vratiti staru slavu društvu. Tako već od 1.siječnja 2019. godine ponovno uvode podvodni ribolov s kojim su se nekada itekako ponosili. -

Mi smo najveće ribolovno društvo u državi.

Imamo sve uvjete da vratimo staru slavu Delfinu i uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti, rekao nam je Srećko Lalić i zaključio da im je želja motivirati članove i obnoviti bogatu tradiciju PŠRD-a Delfin. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)

POMORSKO ŠPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO „DELFIN“

Verudella 1, 52100 Pula · tel: +385 52 217 635 · faks: + 385 52 382 148 · e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

IBAN: HR2424080021100048960 · SWIFT: PAZGHR2X · OIB: 80287715643

Read 75 times

Image Gallery

O nama ukratko

Sportski ribolov i rekreacijski ribolov usluge su koje nudi SPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO DELFIN PULA kojem se s povjerenjem možete obratiti. Za bilo kakve dodatne informacije ili upite slobodno se obratite na navedeni kontakt.

Pomočni linkovi

Ured

  • Verudela 1 , 52100 Pula, Croatia
  • 052 217 635
  • 052 217 635
  • psrd.delfin.pula@pu.t-com.hr

Mapa


Copyrights Delfin Pula 2019. All Rights Reserved. Powered by Delfin Pula

Search